У Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню коронавірусу

У Києві вводять додаткові заходи для запобігання поширенню нового коронавірусу COVID-19. Про це повідомили у КМДА.

«Столиця вживає заходів для попередження завезення і розповсюдження нової коронавірусної інфекції. Місто робить усе, аби забезпечити своєчасне виявлення й ізоляцію осіб із ознаками коронавірусу на території Києва. У повну готовність ми, звичайно, переводимо заклади охорони здоров’я. Але й інші сфери мають вжити заходів, аби ми разом упередили загрозу можливого розповсюдження коронавірусу в столиці», – зазначив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Департамент охорони здоров’я має забезпечити окремий прийом пацієнтів з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій, пневмонії.

У столиці також визначили сім медустанов, які оснащені відповідним чином і мають висококваліфікованих інфекціоністів.

«Департамент транспортної інфраструктури, КП «Київський метрополітен», КП «Київпастранс» мають посилити поточні дезінфекційні заходи на зупинках транспорту, у приміщеннях станцій метрополітену, рухомому складі, вагонах поїздів, у вестибюлях та приміщеннях станцій метрополітену. А також забезпечити працівників засобами особистої гігієни та індивідуального захисту (антисептичними засобами, масками медичними одноразового використання) та здійснювати щоденний контроль за станом їхнього здоров’я, аби не допускати до роботи осіб з ознаками респіраторного інфекційного захворювання», – вказали у КМДА.

Посилити режим дезинфікації рекомендують на вокзалах, у закладах торгівлі, культури, торговельно-розважальних закладах.

Навчальні заклади столична влада просить обмежити проведення культурно-масових заходів у закритому приміщенні.

 

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого. 5 березня в ОДА повідомили, що ще двох жителів Чернівецької області шпиталізували до інфекційного відділення лікарні через підозру на коронавірус. Тоді ж влада Чернівецької області запровадила обмеження на проведення масових заходів через виявлення коронавірусу в регіоні.

leave a reply: