В ООС спростували заяви бойовиків про повернення українських військ на ділянку розведення

У пресцентрі Об’єднаних сил, що ведуть операцію проти російських гібридних сил на окупованій частині Донбасу, спростували твердження бойовиків, нібито українські силовики облаштували нові позиції всередині ділянки розведення сил і засобів «Петрівське – Богданівка».

«Ця інформація абсолютно не відповідає дійсності. Всі підрозділи Об’єднаних сил залишаються на своїх позиціях у повній готовності до будь-яких дій противника. Наші захисники на провокації не піддаються та дотримуються режиму припинення вогню», – мовиться в повідомленні.

«Російська окупаційна влада продовжує вести брехливу інформаційну кампанію з метою дискредитації підрозділів Об’єднаних сил та звинувачення українських захисників у зриві мінських домовленостей», – заявили в пресцентрі з приводу твердження бойовиків.

Командування Об’єднаних сил також закликало представників ЗМІ України «відповідально та критично ставитись до інформації, яку розповсюджують пропагандистські мас-медіа країни-агресора».

Раніше 6 березня в підтримуваному і скеровуваному Росією незаконному збройному сепаратистському угрупованні «ДНР», що захопило частину Донецької області і визнане в Україні терористичним, заявили, ніби його спостерігачі зафіксували повернення українських військ у згадану ділянку розведення і облаштування там їхніх нових позицій. Це твердження розповсюдили російські і проросійські ЗМІ.

Розведення сил і засобів поблизу окупованого Петрівського і Богданівки на вільній частині Донецької області, на так званій ділянці № 3, відбулося 9–11 листопада 2019 року. За умовами цього розведення, зокрема, українські війська відступили назад на кілометр і демонтували на залишеній ними території свої укріплення.

leave a reply: