Суд узяв під варту підозрюваного в організації вбивства Олешка – Аброськін

Одному з підозрюваних в організації вбивства активіста Віталія Олешка обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, повідомив перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін.

Таке рішення, за його словами, 17 вересня ухвалив суддя Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя.

«До цього протягом розгляду подання слідчого в судовому засіданні чого тільки не було: безперервні виклики швидкої допомоги, неправдиве повідомлення щодо мінування будівлі суду. Коли і це не допомогло, підозрюваний на очах присутніх почав битися головою об стіну. Судовий розгляд з перервою тривав практично зранку до самого вечора», – заявив Аброськін.

Він додав, що підозрюваний – 38-річний уродженець Донеччини, власник декількох розважальних закладів в Донецькій і Запорізькій областях.

Убивство сталося вдень 31 липня 2018 року на території готелю, що належить родині Олешка: невідомий зайшов на його територію і здійснив два постріли. За підозрою у вбивстві «Сармата» біля Василівки Запорізької області було затримано чотирьох осіб.

Наразі керівництво Національної поліції заявляє, що вбивство «Сармата» було замовним. Розглядається декілька версій вбивства.

Читайте також: «Три групи активістів, які стають жертвами безкарних нападів в Україні (світова преса)​»

У квітні 2018 року Віталій «Сармат» Олешко організував у Запоріжжі мітинг проти голови Запорізької ОДА Костянтина Бриля. Учасники акції звинувачували посадовця у занедбанні Молочного лиману, де минулого року внаслідок несвоєчасної очистки русла лиману стався масовий замор риби.

Окрім того, активісти заявляли, що на ремонт дороги Василівка – Енергодар виділили півмільярда гривень, проте ремонт так і не відбувся.

Віталій «Сармат» Олешко також неодноразово публічно виступав з критикою роботи бердянської міської влади.

leave a reply: