В США відбулася 70-та церемонія вручення «Еммі»

У Сполучених Штатах ввечері 17 вересня пройшла церемонія вручення премії «Еммі», яку вручають за досягнення у телевізійній індустрії.

Кращою драмою на телебаченні визнали серіал «Гра престолів» – телевізійну адаптацію серії романів Джорджа Мартіна «Пісня льоду й полум’я». Наразі вийшло вже вісім сезонів фентезі-саги, восьмий має з’явитися в ефірі у 2019 році.

Серед інших нагород, які виборола «Гра престолів» – відзнака за найкращу другорядну роль Пітера Дінклейджа, що грає в серіалі Тиріона Ланністера.

Кращим актором головної драматичної ролі за версією журі став Метью Різ, який зіграв Філіпа Дженінгса у серіалі «Американці». Аналогічну жіночу нагороду отримала Клер Фой за роль молодої королеви Єлизавети ІІ в серіалі «Корона».

Кращим комедійним серіалом визнали «Неймовірну місіс Мейзел», а Рейчел Броснахен, що зіграла Міріам Мейзел, дістала нагороду за кращу головну роль у жанрі. Кращим виконавцем головної ролі в комедійному жанрі визнали Білла Гейдера за роль Баррі в однойменному серіалі.

Премія «Еммі» вважається телевізійним еквівалентом премій «Оскара» для кіно, «Тоні» – для театрів і «Греммі» у світі музики. Її вручають у Лос-Анджелесі, штат Каліфорнія, з 1949 року.

leave a reply: