Ще двоє людей шпиталізовані в Чернівецькій області з підозрою на коронавірус – ОДА

Двох жителів Чернівецької області шпиталізували до інфекційного відділення лікарні через підозру на коронавірус, повідомляє обласна державна адміністрація.

«Ще двох буковинців сьогодні, 5 березня, госпіталізували до інфекційного відділення із підозрою на коронавірус. Напередодні вони подорожували Італією», – йдеться в повідомленні адміністрації у фейсбуці.

Інших подробиць в ОДА не наводять.

Напередодні в ОДА повідомляли про те, що до інфекційного відділення обласної клінічної лікарні потрапили четверо буковинців із ознаками інфекційного захворювання. Зразки їхніх аналізів відправили до вірусологічної лабораторії Центру громадського здоров’я для тестування на COVID-19.

 

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого.

За словами лікарів, на ранок 4 березня він мав температуру 36,7 і незначний кашель. Його дружина перебуває в ізоляції, її стан також задовільний, ознак захворювання немає, повідомила 4 березня місцева влада.

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

 

leave a reply: