У Нацполіції пояснили причину обшуку в юриста Маслова

У Національній поліції України підтверджують проведення обшуку в юриста Леоніда Маслова, що входить до групи захисту підозрюваного в справі про вбивство Шеремета Андрія Антоненка (Riffmaster).

«Щодо обшуків у Маслова: він опублікував пост, у якому вказав, що заходив на сторінку Андрія Антоненка у ВК. Аби перевірити інформацію щодо можливого знищення даних, які можуть мати значення для слідства, слідчі за погодженням із процесуальними керівниками (прокурорами) звернулися до суду про проведення обшуку. Отримавши відповідне рішення, сьогодні проводяться слідчі дії», – повідомила Радіо Свобода начальниця управління комунікації Нацполіції Оксана Блищик.

Про те, що в Маслова відбуваються обшуки, вранці 4 березня повідомив адвокат Масі Найєм.

 

За його словами, обшук проводять на підставі ухвали Печерського районного суду Києва на клопотання слідчого «у зв’язку із тим, що нібито він заходив в аккаунт Андрія Антоненка і міг видалити інформацію». Найєм заявив, що «це неправда, і це легко перевірити».

Він також додав, що Маслов постійно висвітлював інформацію у справі Антоненка і критикував очільника МВС Арсена Авакова.

На сторінці Free Riff у фейсбуці оприлюднена копія ухвали суду.

Від моменту затримання 12 грудня минулого року фігуранти справи про вбивство журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко та Юлія Кузьменко перебувають під вартою, а ще одна підозрювана – Яна Дугарь – під нічним домашнім арештом. Наприкінці січня генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що слідству у цій справі не вистачає доказів для того, аби передати до суду обвинувальний акт, а президент Володимир Зеленський застеріг, що якщо слідчі помилилися, то мусять «як мінімум, вибачитись».

Журналіст «Української правди» Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Нині серед підозрюваних у причетності до його вбивства – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтер Юлія Кузьменко. За даними МВС, також подружжя Грищенків – Інна та Владислав – «становлять оперативний інтерес для слідства у справі Шеремета».

 

leave a reply: