Суд у Києві змінив запобіжний захід для ветеранки Котеленець

Київський апеляційний суд 3 лютого розглянув скаргу захисту колишньої учасниці добровольчого українського корпусу «Правий сектор» і Української добровольчої армії, ветеранки Вікторії Котеленець (позивний «Фортуна») і змінив їй запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

У суд викликали «швидку допомогу», матері Котеленець стало зле перед оголошенням рішення. 

Ветеранку звільнили у залі суду, але до місця перебування під домашнім арештом її доставить поліція.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, під будівлею суду проходила акція на підтримку ветеранки.

У Міністерстві у справах ветеранів повідомляли, що 3 грудня 2020 року міжвідомча комісія ухвалила рішення про надання Вікторії Котеленець статусу учасника бойових дій.

При отриманні посвідчення УБД Котеленець була затримана правоохоронцями в офісній будівлі, де серед інших відомств, у тому числі, розташовуються і кабінети Мінветеранів. Це затримання відбулося 19 січня. Жінку заарештували на 60 діб.

22 січня в Одесі на акції підтримки Вікторії Котеленець активістка Ярослава Вітко повідомила, що «Котеленець інкримінують участь у створенні незаконних збройних формувань і жорстоке поводження із полоненими».

За її словами, Котеленець нібито сплутали із жінкою, яка воювала на боці угруповання «ДНР». У правоохоронних органах цю версію публічно не коментували.

leave a reply: