Суд залишив під вартою колишнього «смотрящого» від Януковича за Запоріжжям

Колегія Запорізького апеляційного суду ухвалила рішення залишити під вартою лідера злочинної організації, яка займалася отриманням грошей у підприємців, Євгена Анісімова. Обвинувачуваний і його захисник оскаржували в апеляції раніше ухвалене рішення суду першої інстанції про взяття Анісімова під варту на 60 діб без права застави.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на початку засідання один з адвокатів Анісімова оголосив відвід двом членам колегії суду через те, що ті раніше розглядали питання щодо ухвали Орджонікідзевського районного суду Запоріжжя про взяття обвинувачуваного під варту, яка була винесена, коли той ще перебував у розшуку. Колегія суддів відмовила у задоволенні цього клопотання.

 

Частина засідання відбувалася без безпосередньої участі Євгена Анісімова у засіданні. Спочатку він брав участь у ньому з Запорізького СІЗО шляхом відеозв’язку. Згодом під час засідання Анісімов заявив клопотання щодо розгляду апеляції без його участі.

 

Протест проти задоволення клопотання заявили прокурор і присутні в залі потерпілі та їхні захисники. Втім судді задовольнили клопотання через те, що Анісімов, подаючи апеляцію, письмово не висловлював бажання брати участь у засіданні.

17 лютого Заводський районний суд Запоріжжя ухвалив узяти Анісімов під варту на 60 діб без права застави.

16 лютого Національна поліція України повідомила про його затримання в Києві. Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко уточнював, що йдеться про «кримінального авторитета» Євгена Анісімова, який за часів президента-втікача Віктора Януковича «тероризував підприємців Запоріжжя». Його також, користуючись кримінальним жаргоном, називали «смотрящим» за підприємцями Запоріжжя від так званої «сім’ї» Януковича.

leave a reply: