Підстав для обмеження проведення масових заходів в Україні наразі немає – МОЗ

Підстав для запровадження в Україні обмежень на проведення масових заходів станом на 10 березня немає, заявив на брифінгу в Києві заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

«Поки ні, але ситуація змінюється. Ми повинні розуміти, що ситуація змінюється досить динамічно, і рішення можуть змінюватися також динамічно. Країна повинна працювати на випередження», – заявив заступник міністра.

3 березня 2020 року був підтверджений перший в Україні випадок інфікування новим коронавірусом – у чоловіка, який із дружиною повернувся з Італії до Чернівців. Медики госпіталізували інфікованого. Пізніше лікарі госпіталізували також дружину чернівчанина. Наразі у неї відсутні будь-які ознаки коронавірусної інфекції.

Станом на ранок 10 березня у світі було зареєстровано 114 тисяч 219 випадків захворювання на COVID-19, померли 4 тисячі 24 людини. У кількох країнах, зокрема, в Італії та Ірані, запроваджені обмеження на проведення масових заходів для запобігання поширенню захворювання.

Захворювання COVID-19 спричиняється коронавірусом SARS-CoV-2, раніше відомим як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Більшість хворих видужує; помирають переважно люди з ослабленою імунною системою, зокрема літні.

leave a reply: