Помер Микола Пасічник, який у 72 роки постраждав від дій силовиків під час Євромайдану

Житель міста Ладижин Вінницької області Микола Пасічник, який у 72-річному віці постраждав від дій силовиків під час подій Революції гідності, помер 26 березня у віці 78 років, повідомляють у мережі спільноти майданівців та правозахисники.

За поперередньою інформацією, чоловік помер після тяжкої хвороби.

Світлина з Миколою Пасічником, де його із окривавленою головою ведуть по Києву силовики в 2014-році, стала однією зі знакових, якими незалежні українські та закордонні медіа ілюстрували події тих днів.

Микола Пасічник був затриманий за буцімто «організацію масових заворушень» 22 січня 2014 року.  25 січня майданівця заарештували на 2 місяці, але через кілька днів замінили йому запобіжний захід на домашній арешт. Слідство у справі Миколи Пасічника було завершене. Всі матеріали передали до Оболонського суду Києва.

За даними громадської організації «Центр протидії корупці», Оболонський райсуд «рік не зміг просто почати розгляд обвинувачення проти правоохоронців-фальсифікаторів «справи Пасічника». В організації вказують, що суд кілька місяців розглядав відвід судді у справі, а самі засідання призначалися раз на місяць.

 

leave a reply: