Минулої доби на Донбасі один військовий загинув, 6 поранені – штаб

Упродовж минулої доби, 8 березня, бойовики на Донбасі 6 разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що під час обстрілу бойовиків з ПРК внаслідок влучання в вантажний автомобіль українських військовий один боєць загинув, трьох поранено.

«Крім того, під час ворожих обстрілів українських позицій три наших захисники отримали поранення. Підрозділи Об’єднаних сил прицільними вогнем дали адекватну відповідь противнику. Втрати ворога уточнюються», – заявили у штабі.

Від початку доби обстрілів не зафіксували.

У незаконному збройному угрупованні «ЛНР» заявили про нібито два обстріли з боку ЗСУ.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

leave a reply: