Київський університет Шевченка ввів обмежувальні заходи, щоб запобігти поширенню коронавірусу

Київський національний університет імені Тараса Шевченка з 10 березня вводить обмежувальні заходи, щоб запобігти захворюванням, викликаних коронавірусом COVID-19. Про відповідний указ ректора університету повідомили на сайті навчального закладу.

Зокрема, забороняється проведення масових заходів освітнього, наукового, соціального, спортивного та мистецько-розважального характеру в усіх корпусах та на території університету. Також тимчасово не будуть направляти за кордон викладачів та студентів, і приймати іноземців.

Обмеження будуть діяти до окремого розпорядження ректора.

 

3 березня в Україні зафіксували перший випадок викликаного коронавірусом захворювання COVID-19. Чоловік повернувся до Чернівецької області після подорожі до Італії наприкінці лютого.

5 березня в обласній державній адміністрації заявили, що п’ятьох жителів Чернівецької області шпиталізували через підозру на коронавірус.

 

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

leave a reply: