Зеленський: сьогоднішня ракетна атака Росії – виклик НАТО

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що сьогоднішня ракетна атака Росії є викликом НАТО.

«Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Черговий доказ того, що терор ніколи не знатиме жодних меж. Черговий доказ того, що захист України – це захист усієї Європи і світу. Сьогоднішні ракети – це виклик НАТО, колективній безпеці. Це терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити. Дякую усім, хто це розуміє», – сказав він у своєму відеозверненні.

Зеленський додав, що мішенями російських ракета були цивільні і цивільна інфраструктура. За його даними, є влучання і жертви.

Сьогодні війська РФ завдали масованого удару по Україні. Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що російські крилаті ракети «Калібр» перетнули повітряний простір Молдови та Румунії. За його даними, ці ракети були запущені з акваторії Чорного моря. Молдова підтвердила порушення її повітряного простору і викликала через це російського посла.

Але Румунія, яка є членом НАТО, заявила, що 10 лютого запущена Росією з Чорного моря ракета увійшла в повітряний простір Молдови, але не перетинала румунського повітряного простору.

leave a reply:

Discover more from REPOSTUS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading