Зачинити кватирки, не стояти під тополями і рекламними щитами – киян попередили про вітер

До кінця доби 16 вересня у Києві буде поривчастий вітер 15-18 м/с, попередив департамент благоустрою Київської міської адміністрації.

«Основні правила поводження у разі посилення вітру: усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні; якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев; у разі сильного вітру сховатися в найближчому приміщенні або природному укритті; уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт», – йдеться в повідомленні столичної адміністрації.

У відомстві кажуть: при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей негайно повідомляти екстрені служби – 101 або 103.

«В Україну з півночі прорвалося холодне повітря і температура повітря знизилася у більшості областей. Холодне повітря – важке, тому часто похолодання супроводжується посиленням вітру. Що й маємо зараз», – зазначила на сторінці у Facebook синоптик Наталка Діденко.

Читайте також: Наступний тиждень в Україні буде сонячним і теплим – синоптики

За даними синоптиків, з понеділка похолодання відступить і новий тиждень по всій країні буде теплим і сонячним.

leave a reply: