«Голосіївська Криївка»: патріотичні гурти – співатимуть, історики – дискутуватимуть, «вояки УНР» – навчатимуть дітей

У вівторок організатори четвертого благодійного патріотичного фестивалю «Голосіївська Криївка» анонсували програму цього фестивалю, який має відбутися 8-9 вересня у Києві. Вони спробували зібрати в межах одного фестивалю (на шести сценах) низку українських патріотичних гуртів та виконавців різних стилів – від folk до black metal. Серед іноземних гостей буде білоруський гурт Stary Olsa, стверджує голова оргкомітету фестивалю Руслан Андрійко. 

За його словами, крім виступу музичних гуртів, «Голосіївська криївка» стане майданчиком для історичних та експертних дискусій, до яких долучаться українські історики, ветерани української воєнної операції проти російських гібридних військ на Донбасі та один з ветеранів УПА, дослідники геополітичного впливу Кремля в Євросоюзі, письменники і книговидавці.

Цього року після перемоги оргкомітету фестивалю у конкурсі київських міських проектів до фінансування «Голосіївської криївки» долучилася київська міська влада, розповів Руслан Андрійко.

«Наш фестиваль отримав державне фінансування від КМДА і за рахунок цього світло і звук будуть дуже якісними, але сама подія – повністю безкоштовною для українців. Ми закликаємо українців приходити з родинами, оскільки ми підготували активності для дорослих та дітей будь-якого віку», – заявив він.

Зокрема, за словами організаторів, Федерація стронгмену України проведе показові виступи та організує змагання для глядачів, судитиме які володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк.

Окрім того, на фестивалі буде майданчик, де можна буде сфотографуватися з діячами українського визвольного руху, а реконструктори з військово-історичного клубу «Повстанець» продемонструють одяг та амуніцію вояків УНР та проведуть майстер-класи для дітей. Низку дитячих майстер класів з традиційних ремесел і танців проведе фолк-студія «Правиця».

«Голосіївська криївка» відбуватиметься 8-9 вересня у Голосіївському парку Києва біля музею Максима Рильського. Загалом організатори очікують, що до фестивалю долучиться близько 20 тисяч учасників.

leave a reply: