Бойовики вели вогонь з позицій, які розташовані за будинками мирних мешканців – ООС

Контрольовані Росією сили вели вогонь з позицій, які розташовані за будинками мирних мешканців на Донбасі, заявили в штабі української воєнної Операції об’єднаних сил.

«У штабі операції Об‘єднаних сил за допомогою геоінформаційної системи було проведено реконструкцію сьогоднішнього обстрілу противником автомобіля підрозділу Об’єднаних сил з протитанкового ракетного комплексу. Аналіз траєкторії, рельєфу місцевості та місця влучення дає підстави стверджувати, що противник знову порушив міжнародне гуманітарне право – вів вогонь з позицій, що були розташовані за будинками мирних мешканців», – заявили в ООС.

Бойовики наразі не коментували звинувачення з боку української армії.

10 березня російські гібридні сили обстріляли військовий вантажний автомобіль: двоє українських військових загинули, сім поранені й один госпіталізований з бойовим травмуванням. Ще один військовий травмований внаслідок іншого обстрілу.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

leave a reply: