Американсько-українські навчання Rapid Trident-2018 відвідала генерал США Келлі Фішер

У рамках американсько-українських навчаннях Rapid Trident-2018 у Міжнародному центрі миротворчості і безпеки, щоб проходять на Яворівському полігоні, відбувся день vip-персон. Найбільш масштабний міжнародний вишкіл відвідала генерал армії США Келлі Фішер та інші представники армій країн НАТО.

«Я сьомий чи восьмий раз відвідую Яворівський полігон. Україна зробила великий поступ у запровадженні стандартів НАТО. Це той шлях, яким ми йтимемо разом. Я співпрацюю з Україною з 1990-х років у рамках програми «Партнерство заради миру» і те, на якому рівні була підготовка українських військовослужбовців тоді і як виглядає зараз  – це помітний прогрес на сьогодні», – наголосила американський генерал.

Представники армій НАТО спостерігали і оцінювали тактичні навики українських військовослужбовців, зокрема 54 окремої механізованої бригади, яка прибула на навчання на Яворівський полігон у липні цього року і бере участь у Rapid Trident.

Українські бійці проходять вишкіл на своїй бойовій техніці.

«Сценарій, який ми відпрацьовуємо, на цьому навчанні – це відбиття повномасштабної збройної агресії у складі багатонаціональної дивізії. Цей досвід ми використовуємо на Донбасі. Військовослужбовці, які пройшли тут навчання, більш впевнено себе почувають, виконують поставленні задачі. Особливість навчань у тому, що тут використовується система лазерної імітації «Майлз», яка дозволяє імітувати практичне збройне ураження по особовому складу, техніці. На жаль, поки що в українських військових частинах немає цієї системи і ми стріляємо по мішенях, проводимо тактичні дії без ураження противника», – каже Едуард Москальов, співкерівник Rapid Trident-2018 з української сторони.

Читайте також: «Схід-2018»: що Росія приховує найбільшими військовими навчаннями за майже 40 років? (Світова преса)​»

Українські військовослужбовці на своїй бойовій техніці, гелікоптерах, танках і БТР продемонстрували навики десантування, евакуації пораненого, виявлення і знешкодження на місці вибухонебезпечного предмету. Тобто, відпрацювали завдання по звільненню території, з чим зіштовхуються щодня у зоні бойових дій.

«Виконувати бойове завдання чи навчання – різниця є, звичайно. Тут відповіді не буде від ворога. Ніхто не стріляв у відповідь. Але будь-яке виконання завдань це набуття досвіду, що б ти не зробив», – говорить Олександр, військовослужбовець 54-ї механізованої бригади.

Американсько-військові навчання Rapid Trident-2018 тривають з 3 до 15 вересня. Цього року у них беруть участь 2200 військовослужбовців із 14 країн НАТО і партнерів Альянсу, зокрема США, Канади, Великобританії, Німеччини, Польщі, Литви, України, Молдови, Азербайджану, Грузії. У вишколі задіяно близько 360 одиниць військової техніки.

Уперше від України у навчаннях  беруть участь представники Прикордонної служби, Національної гвардії і Управління Державної охорони. «Rapid Trident» США і Україна проводять на Яворівському полігоні з 1994 року.

leave a reply: