У справі про викрадення Вербицького та Луценка у 2014 році повідомлена підозра – ОГП

У справі про викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка під час подій Євромайдану у 2014 році повідомлена підозра, повідомив Офіс генерального прокурора.

Підозру оголосили учаснику злочинної організації, дії якої в період січня-лютого 2014 року були спрямовані на насильницьку протидію мирним акціям протесту, викрадення та катування її активних учасників. Йому інкримінують злочини, передбачені статтями 146 та 255 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини та створення злочинної організації).

«У зв’язку з тим, що вказана особа не з’явилася на виклик, сьогодні ж отримано дозвіл слідчого судді на її затримання. Щодо цього вживаються всі необхідні заходи», – заявили в Офісі генпрокурора.

Учасників Євромайдану Юрія Вербицького та Ігоря Луценка викрали 21 січня 2014 року з Олександрівської лікарні, куди Луценко привіз Вербицького після поранення під час сутичок на вулиці Грушевського. Обох майданівців вивезли за місто, їх катували і покинули в лісі на морозі. 22 січня тіло Вербицького виявили в лісі під Гнідином Бориспільського району Київської області.

leave a reply: