Українські військові відбили понад 30 атак сил РФ на Донеччині – Генштаб

Українські військові за добу відбили понад 30 атак російських сил на Бахмутському, Авдіївському і Мар’їнському напрямках, де загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

«На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії. Тривають важкі бої за місто Бахмут. До того ж, протягом доби, противник вів безуспішні наступальні дії у напрямку населених пунктів Новомаркове і Хромове… На Авдіївському напрямку противник вів наступальні дії неподалік населених пунктів Новокалинове, Степове та Первомайське Донецької області, успіху не мав… На Мар’їнському напрямку протягом доби нашими захисниками були відбиті атаки противника в районі населеного пункту Мар’їнка, а також поблизу Новомихайлівки», – йдеться в повідомленні.

За даними командування, протягом доби російські війська завдали шість ракетних і 47 авіаційних ударів, здійснили 25 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ і критичній інфраструктурі населених пунктів.

Росія активно штурмує Бахмут та населені пункти на підступах до нього з липня 2022 року, у грудні наступ посилився. Місто залишається епіцентром бойових дій. За спостереженнями британської розвідки, російські сили продовжують «повзуче просування» у місті.

 

leave a reply:

Discover more from REPOSTUS

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading