Справа про вбивство Веремія: Сергій Чемес отримав три роки тюрми

Дарницький районний суд Києва ув’язнив на три роки і три місяці Сергія Чемеса, одного з фігурантів справ про катування і вбивства під час подій Майдану. Про це повідомила у Facebook потерпіла у справі Світлана Кирилаш, удова вбитого у 2014 році журналіста В’ячеслава Веремія.

«По Чемесу оголошено вирок: 3 роки і 3 місяці реального ув’язнення. Але враховується його перебування під вартою з 9 березня 2017 року. Надалі Сергій Чемес буде співпрацювати зі слідством і давати свідчення проти Крисіна, Бялая та інших фігурантів», – написала вона.

Як раніше стало відомо, Чемес, якого вважають одним із «тітушок», який, зокрема, допитував викрадених активістів, уклав угоду зі слідством. У координації «тітушок» звинувачують Юрія Крисіна.

Читайте також – Процес проти Крисіна паралізували: хто стоїть за відводом судді?

13 червня Апеляційний суд Києва скасував умовний термін і засудив до п’яти років позбавлення волі Юрія Крисіна за звинуваченням у причетності до вбивства журналіста газети «Вести» В’ячеслава Веремія під час Майдану в 2014 році.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею про «хуліганство». Прокуратура просила суд про 6-річне ув’язнення для Крисіна, і після оголошення вироку заявила про намір його оскаржити. Крисін у суді визнав себе винним у хуліганстві. Вирок викликав обурення і протести.

Журналіста газети «Вєсті» вбили в Києві вночі 19 лютого 2014 року. Як повідомив сайт видання, В’ячеслав Веремій разом із колегою на автомобілі повертався після роботи на Майдані, де виконував редакційне завдання. На розі вулиць Володимирської і Великої Житомирської в Києві на таксі, в якому вони їхали, напали невідомі особи з бейсбольними битками і зброєю, в касках, камуфляжі і чорних масках. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги від вогнепального поранення в живіт.

leave a reply: