На фондових біржах триває обвал через коронавірус

Усі провідні фондові ринки світу перебувають у червоній зоні через поширення у світі коронавірусу. В Європі 28 лютого падіння складає від 4 до 5%, такі втрати демонструють німецький індекс DAX, французький CAC40, британський FTSE100 та інші.

Але найбільші втрати за годину до завершення торгів демонструє російський РТС – близько 6,5%. У Росії, крім глобальних побоювань щодо коронавірусу, до негативів додається здешевлення нафти (до рівня менш як 50,5 долара за барель Brent станом на 17:30 за Києвом) і участь Росії в збройному протистоянні з Туреччиною в Сирії.

Американські фондові ринки 28 лютого відкрилися падінням від 3% (індекс NASD100) lj 4% (індекс DOW).

Аналітики називають нинішній тиждень найгіршим для світових фінансових ринків з часів світової кризи 2008 року.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 28 лютого сягнула 83 386, понад 35,5 тисячі одужали. Число летальних випадків зросло до 2858.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус 27 лютого заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі зараз перебуває на «вирішальному етапі». Він закликав уряди держав подвоїти зусилля зі стримування вірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

leave a reply: