На Донбасі немає втрат серед українських військових, бойовики здійснили 9 обстрілів – штаб

У зоні бойових дій на Донбасі з початку доби 2 березня немає втрат серед українських військових, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За цими даними, підтримувані Росією бойовики здійснили 9 обстрілів позицій ЗСУ.

«Слід зазначити, що противник вів вогонь по населеному пункту Красногорівка з міномету калібру 120 мм. Внаслідок розриву міни поблизу будинку вибуховою хвилею вибито віконне скло, осколками якого було поранено місцеву мешканку. Постраждалій оперативно надали медичну допомогу», – ідеться у вечірньому зведенні.

В угрупованні «ДНР» звинувачують українських військових в мінометному обстрілі околиці Донецька.

В угрупованні «ЛНР» твердять, що внаслідок обстрілу з боку ЗСУ загинув один і поранені троє цивільних. У повідомленні самих бойовиків вказано, що поблизу прифронтового селі Сокільники ці люди пересувалися на автомобілі УАЗ. Угруповання «ЛНР» стверджує, що машина була цивільною, але автівки такого типу в зоні бойових дій використовують і озброєні люди.

 

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

 

leave a reply: