На Донбасі зазнали поранень двоє українських військових – штаб ООС

У зоні бойових дій на Донбасі 28 березня зазнали поранень двоє українських військових, повідомляє штаб операції Об’єднаних сил. За цими даними, російські гібридні сили здійснили 15 обстрілів позицій ЗСУ, застосовуючи в тому числі і заборонені Мінськими угодами види зброї.

Угруповання «ДНР» та «ЛНР» не подають зведених даних про бойові дії впродовж минулої доби.

 

На лінії фронту теоретично чинне чергове перемир’я, що, як і попередні, було проголошене як всеосяжне, безумовне, стале і безстрокове. Та, як і всі попередні, воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді порушується постійно. А останніми днями інтенсивність порушень значно зросла.

Припинення вогню й раніше не раз проголошувалися як «безстрокові і сталі», але порушувалися практично відразу. При цьому сторони заперечують свою вину в цих порушеннях і звинувачують противників у провокаціях.

Унаслідок російської гібридної агресії на сході України з квітня 2014 року, за останніми оприлюдненими оцінками ООН станом іще на 31 жовтня 2019 року, загинули від 13 тисяч до 13 тисяч 200 людей, із яких було щонайменше 3 тисячі 354 цивільних, приблизно 4 тисячі 100 українських бійців і приблизно 5 тисяч 650 членів російських гібридних збройних формувань. За цими ж даними, за цей час російської агресії також були поранені від 29 тисяч до 31 тисячі людей: приблизно від 7 тисяч до 9 тисяч цивільних, від 9 тисяч 500 до 10 тисяч 500 українських бійців і від 12 тисяч 500 до 13 тисяч 500 членів російських гібридних збройних формувань.

leave a reply: