Коронавірус: обвалилися ринки і ціна на нафту

Світові ринки 28 лютого продовжують різке падіння на тлі поширення нового типу коронавірусу, зараження яким зафіксовано вже більше ніж в 50 країнах.

На азіатських біржах в п’ятницю котирування впали на 3-4 відсотки. Продовжується падіння котирувань на біржах в Європі.

Напередодні на Нью-йоркській біржі індекс Dow Jones впав більш ніж на 4 відсотки – це найсильніше падіння за кілька років. Всього за тиждень котирування акцій знизилися більш ніж на 10 відсотків.

Падає і ціна на нафту. Вартість бареля нафти Brent наближається до 50 доларів.

Аналітики вже називають нинішній тиждень найгіршим для світових фінансових ринків з часів світової кризи 2008 року.

Кількість випадків зараження новим коронавірусом станом на 28 лютого сягнула 83 386, понад 35,5 тисячі одужали. Число летальних випадків зросло до 2858.

Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Адханом Гебреєсус 27 лютого заявив, що ситуація з поширенням коронавірусу в світі зараз перебуває на «вирішальному етапі». Він закликав уряди держав подвоїти зусилля зі стримування вірусу.

2019-nCov (COVID-19) належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, видужують.

leave a reply: