Зараз в Україні відсутній суд: він повернув українське громадянство гундяєвському агенту!!!

Шостий апеляційний адміністративний суд зобов’язав Державну міграційну службу повернути українське громадянство агенту московського патріархату Гедеону.

Апеляційний суд у середу, 22 січня, підтримав рішення попередньої інстанції – Окружного адміністративного суду Києва – від 18 вересня 2019 року.

Суди повністю задовольнили позов єпископа Гедеона (в миру Юрій Харон) до управління Міграційної служби у Волинській області. В ньому священник просив відновити його українське громадянство, скасоване ДМС 21 червня 2018 року.

Суди вирішили, що ДМС не мала права скасовувати українське громадянство Гедеона.

Рішення Шостого апеляційного суду набуває чинності в день ухвалення. Але, як пояснили УП в суді, Міграційна служба ще може його оскаржити.

Нагадаємо: 13 лютого прикордонники у столичному аеропорті “Бориспіль” не пропустили єпископа УПЦ МП Гедеона в Україну. У ДМС пояснили, що в нього був недійсний паспорт громадянина України, його було вилучено, а іноземця повернуто до країни, з якої він намагався в’їхати до України за недійсними документами.

Зазначалося, що у 2018 році, після інформації від Служби безпеки України, Міграційна служба у Волинській області провела перевірку і встановила, що Гедеон набув громадянства України з порушенням законодавства – він не зізнався що вже має громадянства інших країн: Росії та США. Тому ДМС скасувала його громадянство.

Мережа Правди

leave a reply: