ДБР повідомило про підозру ексчиновнику «Нафтогазу» у зловживанні на 284 мільйони гривень

Державне бюро розслідувань повідомило про відозру колишньому директору одного з департаментів «НАК «Нафтогаз України» у зловживанні владою, що завдало державі 284 млн грн збитків . Імені підозрюваного у відомтві не називають.

«Слідством встановлено, що у 2013 році керівництво ПАТ «НАК «Нафтогаз України» уклало з товариством договір на послуги з проведення сейсморозвідувальних досліджень вартістю 407 мільйонів гривень. Знаючи, що товариство не зможе виконати частину досліджень, підозрюваний склав та передав на підпис керівництву перелік робіт, а згодом погодив акти їх виконання. Ці дії стали підставою для часткової оплати послуг згідно з договором, що завдало державі 284 мільйони гривень збитків», – зазначається у повідомленні на сайті ДБР.

Як зазначається, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Наразі суд вирішує питання, коли провести засідання щодо обрання йому запобіжного заходу.

leave a reply: