Гончарук анонсував перегляд держбюджету-2020

Прем’єр-міністр Олексій Гончарук заявив про плани найближчими тижнями переглянути макроекономічний прогноз, що, у свою чергу, матиме наслідком внесення змін до цьогорічного державного бюджету.

«Міністерство економіки вже над цим працює, і, я гадаю, що в найближчі декілька тижнів ми вийдемо з новим макропрогнозом на цей рік», – сказав він.

Як пояснив він під час свого виступу під час години уряду в парламенті, у попередньому макропрогнозі закладалися ціни на енергоресурси, кон’юнктура на зовнішніх ринках, валютний курс, які істотно відрізняються від нинішніх.

Державний бюджет на 2020 рік Верховна Рада ухвалила 14 листопада 2019-го. Доходи держбюджету затверджені на рівні 1 трильйон 79 мільярдів гривень, видатки становитимуть 1 трильйон 170 мільярдів гривень. Бюджет передбачає мінімальну зарплату на рівні 4 тисяч 723 гривні. Мінімальний прожитковий мінімум упродовж року зросте з 2 тисяч 27 до 2 тисяч 189 гривень. Мінімальна пенсія має зрости з 1 тисячі 638 гривень до 1 тисячі 769 гривень.

Президент підписав закон про бюджет на 2020-й 11 грудня.

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив, що Україна востаннє буде ухвалювати державний бюджет на один рік, оскільки надалі ухваленню кошторису передуватиме ухвалення «повноцінної трирічної декларації».

leave a reply: