В Україні попередили, як зміниться погода

Державна служба з надзвичайних ситуацій і Гідрометеорологічний центр попередили, як зміниться погода в Україні наступними днями.

За їхніми даними, 21–25 березня у зв’язку з вторгненням арктичного повітря очікується відчутне зниження температури: вночі до 1–7° морозу, вдень до 3° тепла – 3° морозу, на півдні і сході вночі близько 0°, вдень до 2–7° тепла.

При цьому 22–23 березня похолодання супроводжуватиметься поривами вітру 15–20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий), та опадами:

– у західних, північних, центральних і Харківській областях у вигляді дощу і мокрого снігу, очікується місцями утворення снігового покриву висотою 1–3 см, на дорогах ожеледиця;

– у південних, Луганській і Донецькій областях опади переважно у вигляді дощу.

У Карпатах 21–22 березня значний сніг, 23 березня невеликий сніг, хуртовини, пориви вітру 15–20 м/с, на високогір’ї 25 м/с, на дорогах снігові замети, ожеледиця (І рівень небезпечності, жовтий). Очікується утворення снігового покриву висотою 5–10 см, що призведе до порушення руху транспорту на автошляхах у гірській місцевості.

24–25 березня утримається холодна, без опадів, погода.

Тим часом 20–21 березня у зв’язку з відлигою у високогір’ях Закарпатської й Івано-Франківської областей утримається значна сніголавинна небезпека (3-й рiвень).

Також 22–23 березня у зв’язку зі снігопадами у високогір’ї Івано-Франківської і в горах Чернівецької областей очікується значна сніголавинна небезпека (3-й рiвень).

leave a reply: