В Україні досліджують чотири зразки з підозрою на коронавірус – ЦГЗ

Центр громадського здоров’я України станом на 10 березня отримав 40 підозр про захворювання на COVID-19, з яких чотири перебувають на стадії дослідження, один випадок підтверджено 3 березня. Про це йдеться в повідомленні на сторінці ЦГЗ у фейсбуці 10 березня.

За даними Міністерства охорони здоров’я України, у зв’язку з поширенням COVID-19 в світі, громадянам України рекомендують тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом. Зокрема до Іспанії, північних регіонів Італії, Франції, В’єтнаму, Південної Кореї, Японії, Ірану.

 

«Пам’ятайте! Звичайне миття рук запобігає зараженню не лише новою коронавірусною інфекцією, а й низкою інших небезпечних захворювань. Мити руки варто 20 – 40 секунд теплою водою з милом або обробити антисептиком, вміст спирту в якому не менше 60%. Медична маска не захищає від зараження вірусами. Носити її повинні лише люди із симптомами респіраторних захворювань, медпрацівники та особи, що доглядають за хворими», – заявляють у Центрі громадського здоров’я.

Єдиний наразі лабораторно підтверджений випадок COVID-19 в Україні був виявлений у Чернівцях 3 березня. За повідомленнями, хворий чоловік, який заразився під час перебування в Італії, нині перебуває в стабільному стані.

 

Новий коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, належить до великої групи коронавірусів і викликає захворювання COVID-19. У деяких випадках перебіг хвороби – легкий, в деяких – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у більш складних випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, яка може бути смертельною. Більшість хворих, однак, одужують.

 

leave a reply: