Від початку доби бойовики на Донбасі 5 разів порушили режим тиші – Міноборони

Від початку поточної доби, 25 березня, на Донбасі зафіксовано п’ять обстрілів з боку бойовиків. Про це повідомили у Міністерстві оборони України.

«Вночі російсько-окупаційні війська обстріляли наші позиції на підступах до Авдіївки з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів. Вранці противник випустив 20 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського. Ще 3 міни такого ж калібру розірвалися на наших позиціях біля Оріхового. В районі Водяного після 6-ї години ранку окупанти випустили 5 мін калібру 82 мм, а також відкривали вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів. Крім того, ручний протитанковий гранатомет ворог застосував неподалік Красногорівки», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що втрат у лавах ЗСУ немає.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

leave a reply: